Gıdaların depolama ömrünün artırılmasında
Sebze ve meyvelerin depolanmadan önce ozonlu su içinde taşınması ve ozonlu suyla yıkanmaları, sularda mevcut olan bakterilerin sebze ve meyvelere bulaşmasını önlediği gibi, sebze meyvelerdeki bakterilerin birbirine geçmesini de engellemekte ve bu sayede depolama ömürlerini artırmaktadır.
Sebze, meyve, balık, et, tavuk gibi depolanan işlem görmemiş veya yarı işlenmiş ürünlerin depolandığı alanlara kontrollü olarak verilen ozon gazı, gıdaların depolama ömürlerini artırmaktadır.
Opal Ozon Sistemleri
Opal Ozon Sistemleri içinde yer alan Programlanabilir OKC Opal Ozon Ölçüm ve Kontol birimi sayesinde birden fazla soğukhava deposuna tek bir ozon jeneratöründen yapılan besleme, odalar için ayrı ayrı değerlere programlanabilmekte ve her odadaki ozon düzeyi bağımsız olarak kontrol edilebilmektedir.
|